Princess Diaries, The (Princess Diaries, 1)

• HarperTeen
  • Amazon.co.jp ・洋書 (283ページ)

• 58,534 words

• YL6.4 / 58,534w

• I finished reading "Princess Diaries vol 1" in English without using a dictionary yesterday. Since I've read the book with Japanese translation, I already knew the contents. So, I really could enjoy reading it. The author, Meg Cabot is one of my favorite American authors for young adult novels because I can learn American culture from her books.

I'm thinking that I'd love to finish all series of "Princess Diaries". I still have to read nine books, but I'm sure I can enjoy it!

This year I made a decision to improve my reading skills in English, I'd love to finish reading forty eight books in English without using a dictionary. I finished eighteen books, but I still have thirty books left. Now, I just started reading "Charlie and the Great Glass Elevator". I'd love to read it in five days!

• この本を読む前に、GRで読んでいました。
    だいたいのストーリーは分かっていたので、読みやすかったです。

普通の女子高生が、ある日突然プリンセスになるなんて、その設定は
    すごいけど、プリンセスでありながら、この間まで普通の女子高生だった
    から悩みもフツーなんですよね。
    だから親近感覚えます。
    もちろんプリンセスであるがゆえの悩みも増えるわけですが。

登場人物も結構面白いキャラが多いので、私は好きです。

この本について、アメブロでも書いています。

• 結構ヒットしたディズニー映画の原作。映画ではサンフランシスコ辺りが舞台になっていたが、実はNYCが舞台で、知っているところやTVの料理タレントが出たりして面白い。自分が王室の庶子だという事は小さい頃から知っていて、ジェノヴィアで夏休みを過ごしたりしているし、映画では亡くなったらしいお父様も、実は単に前立腺癌の治療のため不妊になったため、これ以上子孫ができることはなくなったので、ミアが世継と決定したことになっている。ベジタリアンだったり、環境保護にうるさかったり、頭でっかちで対症療法的、まさにシティで高校生に育った子、という感じが出ていて面白い。G&Tと呼ばれているGifted &Talentedのクラスは、天才と変人は紙一重というのがよく書かれている。「おんなのこ」の生活は洋の東西を問わないなぁとなんだかすごく面白い。

• 58,534 wds

• 0400/YL:6.4/58,534語/総語数3,008,601語/

• 語数[]
    【京都市の蔵書図書館】醍中

• 2005年1月

• ありえない設定、のはずなんだけど、ティーンズのジェットコースターのような心の揺れ動きがユーモアたっぷりに描かれていて楽しめてしまう。

MegCabotの作品