The University Murders Level 4 (Cambridge English Readers)

• Cambridge University Press
  • Amazon.co.jp ・洋書 (80ページ)

Award-winning original fiction for learners of English. At seven levels, from Starter to Advanced, this impressive selection of carefully graded readers offers exciting reading for every student's capabilities. Billy Marr, a local misfit, claims he has murdered someone in an Edinburgh park. Inspector Logan and Sergeant Grant don't believe him - Billy has lied many times in the past about crimes he hasn't committed. But then a young woman is found dead in the park. Soon there is another body. Perhaps Billy is not so innocent after all. Paperback-only version. Also available with Audio CDs including complete text recordings from the book.

• YL4.4 語数18800
    2023.3.27★AYK 女警部Logan シリーズ 大学の女子学生が続けて殺されて公園に放置される事件。
    大学教授が怪しいと思いきや・・・

• 総語数:18691

横浜国立大学附属図書館蔵書検索

• Edinburghで同じコンピュータサイエンスを専攻する
    二人の女性が殺害される。
    虚言癖の男が「俺が殺した」とやたらと主張したり、
    金回りの良い怪しい大学講師が出てきたりしますが
    大本命が出てきてからはあっさりと解決してしまいます。

Loganシリーズはこれで終わりなんですね。
    Tamとの癒着(?)ぶりも楽しかったし、
    無敵と思われたJennyがあっさり捕まるのも
    愛嬌があって良かったです。

135books Y.L4.4 18,800words
    total 1,992,462words

• 2011||858 ローガンシリーズ

• あまり面白くなかった。18000〜19000語。

• YL:4.5
    語数:19000

•  CER4。GRとしてははじめてのYL4の本。
     4くらいになると、本らしくなる!というのが正直な感想。ただし、ミステリー好きとして、ミステリーとして読もうとすると微妙だったり、突っ込みどころがたくさんだったり、それは仕方がないか。。。あれ?なんで急にこうなったんだっけ……とか、あれはどこへいっちゃったの?とか、まぁその突っ込みは突っ込みとして楽しいからよしとしましょう。でもペーパーバックが読みたくなる!ということもあるかも。
     記録しようと調べたら、他にもこのケンブリッジのシリーズでこの刑事のシリーズがあることを知ったので、メモ。
    <Cambridge English Readersのローガン刑事シリーズ・レベル1~3>
     Inspector Logan (Level1)
     Logan's Choice(Level2)
     A Puzzle for Logan(Level 3)

• <a href="http://blog.livedoor.jp/memocchi/archives/3502926.html">[GR] The University Murders (CER4)</a>

RichardMacAndrewの作品