Crispin

• Disney Book Group
  • Amazon.co.jp ・洋書 (320ページ)

H "Avi's plot is engineered for maximum thrills, with twists, turns, and treachery aplenty. . . . A page-turner to delight Avi's fans, it will leave readers hoping for a sequel."-Publishers Weekly (starred review) H " . . . [T]he book is a page-turner from beginning to end . . . [A] meticulously crafted story, full of adventure, mystery, and action." -School Library Journal (starred review) "Historical fiction at its finest."-VOYA

• 面白かった!14世紀イギリス、母親を亡くした主人公が出生の秘密のため命を狙われる立場に。

逃亡の道中で出会った男性と擬似親子的関係になるのですが、やがて本当の親子といってもいいほどの信頼が両者に育っていきます。主人公の選択も爽やか。

場面転換も早く、ぐいぐい読ませます。スリリングなだけでなく、テーマもしっかり書き込まれているところが巧い。

こういう作品がニューベリー賞メダルをとってくれると「さすがメダル受賞作品だね」って納得する。

時代背景に合わせた語彙が使われているので、多少英語の難易度は上がりますが、物語に惹かれて読んでいけるとおもいます。

• かのんさんお薦め

Aviの作品